top of page

hoe ben ik tot hier gekomen?

Water heeft mij al van jongs af aan getrokken. Al zeilend kwam ik als jonge jongen terecht bij ‘Greate Pier’ en de Bruine Vloot (traditionele zeilschepen). Mijn passie voor water wakkerde mijn liefde voor de binnenvaart aan. Na de basisschool ben ik naar de Oranje Nassau KOFS-opleiding in Harlingen gegaan. Na dit in twee jaar te hebben afgerond, was de volgende halte: Rotterdam. Voor mijn driejarige vervolgopleiding ‘Schipper’. Na in het derde jaar stage te hebben gelopen op het droge ladingschip ‘Taling’ van familie de Jong, was ik eindelijk in het bezit van mijn schippersdiploma.
Nadat ik nog anderhalf jaar met veel plezier op de ‘Taling’ heb gewerkt, ben ik aan de slag gegaan bij VOF Tilro. Als matroos op een RVS tanker maakte ik kennis met de chemievaart. Er ging een wereld voor me open. Leren werd het devies. Langzaam maar zeker heb ik me opgewerkt tot kapitein en al mijn diploma’s gehaald om zelfstandig met (zware) chemicaliën te mogen werken.

In 2006 ontstond het plan om voor onszelf te beginnen. Het resultaat was de gecoate chemietanker ‘Waterpoort’. Het ‘kindje’ van mijn vrouw en mij. In het najaar van 2009 was het dan eindelijk zover, ons eerste schip werd gedoopt in Tsjechië en afgebouwd in Nederland. Na een half jaar hebben we de ‘Waterpoort’ verkocht en nieuwe plannen gemaakt voor ons tweede project In maart 2012 kwam de volledige RVS tanker ‘MTS Waterpoort’ in de vaart.

 

Een schip waar we nog steeds superveel plezier aan beleven en waar we de toekomst positief mee tegemoet varen!

bottom of page